Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Ανακοινώσεις

Έρευνα από την Επιτροπή Ισότητας Φύλων και Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας - ΕΙΦΚΔ
- Τρίτη 9 Απριλίου 2024 - 1:41 μ.μ. -
Aγαπητό μέλος της φοιτητικής κοινότητας 
 

Σε προσκαλούμε να συμμετάσχεις σε μια σύντομη έρευνα που διεξάγεται από την Επιτροπή Ισότητας Φύλων & Καταπολέμησης των Διακρίσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-ΕΙΦΚΔ (https://www.uom.gr/eif). Η ΕΙΦΚΔ αποτελεί συμβουλευτικό όργανο του Ιδρύματος και των οργάνων διοίκησής του και έχει ως αποστολή της την προώθηση της ισότητας των φύλων και της καταπολέμησης των διακρίσεων με βάση το φύλο, την φυλετική ή εθνοτική καταγωγή, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις, την κατάσταση υγείας/αναπηρίας, την ηλικία ή τον γενετήσιο προσανατολισμό σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και σε όλες τις διαδικασίες και δραστηριότητες της ακαδημαϊκής ζωής. Η Επιτροπή συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε είδους διακρίσεων και στην πρόληψη και αντιμετώπιση του σεξισμού, της σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε είδους παρενοχλητικής συμπεριφοράς στο ίδρυμα.

Στόχος της έρευνας είναι να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τις ανάγκες του φοιτητικού πληθυσμού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για απόκτηση ενημερότητας (επίγνωσης), γνώσεων και εκπαίδευσης σχετικά με ζητήματα ποικιλομορφίας/διαφορετικότητας, διακρίσεων και συμπερίληψης. Η ανατροφοδότησή σου μας είναι απαραίτητη ώστε ως Επιτροπή να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες δράσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες σου. Σε παρακαλούμε να απαντήσεις με ειλικρίνεια!

(για να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο χρειάζεται να ‘στε συνδεδεμένος σε λογαριασμό @uom.edu.gr)
 
 
Εγγραφή διδασκόντων Πανεπιστημίου Μακεδονίας
- Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024 - 9:43 π.μ. -

Οι διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που ανήκουν στο μόνιμο διδακτικό προσωπικό του Ιδρύματος συνδέονται στην πλατφόρμα με τον Ιδρυματικό τους Λογαριασμό, τον οποίο έχουν ενεργοποιήσει με την εγγραφή τους στο Ακαδημαϊκό Μητρώο (Διαδικασία URegister).

Οι νέοι διδάσκοντες που δεν ανήκουν στο μόνιμο διδακτικό προσωπικό του Ιδρύματος πρέπει να στείλουν αίτημα στο help@uom.gr

Αξιολόγηση Μαθημάτων / Διδασκαλίας Χειμερινής περιόδου 2023-2024
- Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 - 5:24 μ.μ. -

Αγαπητοί φοιτητές / αγαπητές φοιτήτριες

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε σταδιακά, βάσει της ολοκλήρωσης των απαιτούμενων ενεργειών, η διαδικασία Αξιολόγησης Μαθημάτων/Διδασκαλίας για την τρέχουσα περίοδο 2023-24/ΧΕΙΜ. Βάσει απόφασης της ΜΟΔΙΠ η αξιολόγηση διεξάγεται ηλεκτρονικά και θα διαρκέσει έως και τις 04/02/2024.

Αρχής γενομένης από φέτος, η διαδικασία θα είναι διαφορετική, καθώς θα χρησιμοποιηθούν οι δυνατότητες του νέου πληροφοριακού συστήματος της ΜΟΔΙΠ που είναι διασυνδεδεμένο με το νέο Φοιτητολόγιο (UniTron).

Προϋπόθεση για την αξιολόγηση ενός μαθήματος αποτελεί να το έχετε δηλώσει για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο και η δήλωση έχει καταχωριστεί στο φοιτητολόγιο μέχρι την ημερομηνία έκδοσης των απαραίτητων διαπιστευτηρίων.

Η κατανομή των διαπιστευτηρίων για τη σύνδεση στην υπηρεσία ηλεκτρονικής αξιολόγησης γίνεται αυτόματα από το πληροφοριακό σύστημα με τυχαίο τρόπο μέσω σύνδεσης στην Πύλη Φοιτητολογίου (https://sis-portal.uom.gr) και ακολουθώντας τον σύνδεσμο «Αξιολόγηση» που εντοπίζεται στο κάτω αριστερά τμήμα της σελίδας.

Τονίζουμε ότι το πληροφοριακό σύστημα προστατεύει την ανωνυμία καθώς δεν διατηρεί στοιχεία που να επιτρέπουν τη συσχέτιση των συμμετεχόντων με την αξιολόγηση που συμπληρώνουν.

Ο σύνδεσμος «Αξιολόγηση» παραπέμπει στο πληροφοριακό σύστημα της ΜΟΔΙΠ, όπου εμφανίζεται λίστα με συνδέσμους για τις διαθέσιμες αξιολογήσεις Μαθημάτων / Διδασκαλίας που έχετε δηλώσει στην τρέχουσα περίοδο.

Σε περίπτωση που η λίστα «Διαθέσιμα Μαθήματα» είναι κενή, είτε εκκρεμούν κάποιοι έλεγχοι από το τμήμα σας για την έναρξη της διαδικασίας είτε έχετε δηλώσει όλα τα μαθήματα ως οφειλόμενα.

Πατώντας στο εικονίδιο  ανοίγει η τυπική φόρμα αξιολόγησης για το συγκεκριμένο Μάθημα / Διδάσκοντα.

Μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη απάντηση στις ερωτήσεις και, αν επιθυμείτε, να προσθέσετε και κάποιο σχόλιο.

Για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ενός Μαθήματος / Διδάσκοντα θα πρέπει να πατήσετε στο κουμπί «Καταχώριση Απαντήσεων» που βρίσκεται στο τέλος της φόρμας.

Ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συμμετοχή σας!

 

Σύνδεση φοιτητών/τριών και εκπαιδευτικού προσωπικού Πανεπιστημίου Μακεδονίας
- Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 - 9:28 π.μ. -

Οι φοιτητές/τριες και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας συνδέονται στην πλατφόρμα με τον Ιδρυματικό Λογαριασμό τους, τον οποίο έχουν ενεργοποιήσει με την εγγραφή τους στο Ακαδημαϊκό Μητρώο (Διαδικασία URegister).

Οι επισκέπτες που δεν έχουν μόνιμη σχέση με το Πανεπιστήμιο, συνδέονται ως Επισκέπτες με τον τα στοιχεία του λογαριασμού που λαμβάνουν μετά από αίτημα στην πλατφόρμα.

Επιλογή γλώσσας εμφάνισης στην Πλατφόρμα open eClass
- Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 - 12:14 μ.μ. -

Η πλατφόρμα open eClass είναι πλήρως λειτουργική σε 6 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά).

Για να αλλάξετε μόνιμα για εσάς τη γλώσσα στην πλατφόρμα, αφού συνδεθείτε θα επιλέξετε από το αριστερό μενού Επιλογές χρήστη -> Το προφίλ μου και στη συνέχεια κλικ στο κουμπί Αλλαγή. Στη λίστα Γλώσσα επιλέξτε τη Γλώσσα που επιθυμείτε, και  στο τέλος κάντε κλικ στο κουμπί Υποβολή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν έχετε αλλάξει τη γλώσσα αλλά η γλώσσα επιστρέφει ξανά στα Ελληνικά όταν ανοίγετε κάποιο μάθημα, αυτό συμβαίνει επειδή η γλώσσα του Τμήματος είναι στα ελληνικά. Η γλώσσα του μαθήματος αλλάζει από τις Ρυθμίσεις του Μαθήματος.

Επίσης έχουν προστεθεί και οι αγγλικές ονομασίες των Προπτυχιακών Τμημάτων.

Τέλος, υπάρχει πλήθος οδηγών χρήσης σε κάθε διαθέσιμη γλώσσα οι οποίοι είναι διαθέσιμοι ακόμη και αν ο χρήστης δεν έχει συνδεθεί. Βρίσκονται στο κεντρικό αριστερό μενού (Εγχειρίδια ή Available manuals).

Αδυναμία σύνδεσης λόγω λήξης κωδικού πρόσβασης Ιδρυματικού λογαριασμού
- Δευτέρα 22 Μαΐου 2023 - 12:08 μ.μ. -

Οι χρήστες που ενεργοποίησαν τον λογαριασμό τους στο Uregister πριν από 5 χρόνια και στο διάστημα αυτό δεν προέβησαν σε αλλαγή του κωδικού uregister, δεν θα μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα καθώς και στις υπόλοιπες υπηρεσίες.

 
Η προκαθορισμένη πολιτική ασφάλειας επιβάλλει την αλλαγή του κωδικού πρόσβασης Uregister μετά από 4 χρόνια και 11 μήνες.
 
Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να προχωρήσετε στον ορισμό ενός νέου κωδικού πρόσβασης μέσα από το https://mypassword.uom.gr/
 
Επισήμανση: Μετά την αλλαγή του κωδικού απαιτείται η ολοκλήρωση μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας συγχρονισμού, η οποία ενδέχεται να διαρκέσει από 2 έως και 6 ώρες. Πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες.  
ΑΦΟΡΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ -- ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ το email σας μετά την εγγραφή στην πλατφόρμα
- Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 8:57 π.μ. -

Παρακαλούμε ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΖΕΤΕ μετά την εγγραφή σας το email σας στα στοιχεία του προφίλ σας. Εκεί πρέπει να είναι καταχωρημένο το Πανεπιστημιακό σας email (@uom.edu.gr)

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2019-2020
- Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 - 1:58 μ.μ. -

Σας ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική αξιολόγηση διδακτικού έργου για το εαρινό εξάμηνο του ακαδ. έτους 2019-2020 παρατείνεται έως και τις 14/06.  

Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων υλοποιείται με τρόπο που να διασφαλίζεται η ανωνυμία των ερωτουμένων. 

Η συμμετοχή στην ηλεκτρονική αξιολόγηση συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου του Ιδρύματος.   

Συντάκτης μαθηματικών παραστάσεων PhpMathPublisher
- Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 - 2:23 μ.μ. -

Μπορείτε να δείτε πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.openeclass.org/el/mathp

Πληροφορίες για τον Ιδρυματικό Λογαριασμό
- Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 - 10:50 π.μ. -

Δείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον Ιδρυματικό σας Λογαριασμό.