Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Frequently Asked Questions

Risposta:

Για να εγγραφείτε σε Μάθημα, από το μενού αριστερά επιλέξτε Μαθήματα. Θα δείτε μια λίστα με τα μαθήματα του Τμήματός σας. Για να εγγραφείτε σε κάποιο μάθημα το οποίο είναι ανοιχτό με δυνατότητα εγγραφής, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου που είναι πρν τον τίτλο του ώστε να μπει ένα "τικ". Αν το μάθημα είναι κλειστό θα πρέπει να κάνετε κλικ στον τίτλο του ώστε να κάνετε αίτηση εγγραφής η οποία θα επεξεργαστεί από τον διδάσκοντα και θα λάβετε απάντηση.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Πιθανόν το μάθημα που ψάχνετε να ανήκει σε άλλη Κατηγορία (Τμήμα).

Δείτε και τον παρακάτω τρόπο αναζήτησης μαθήματος:

1. Ανοίξτε το χαρτοφυλάκιό σας (για να μεταβείτε γρήγορα στο Χαρτοφυλάκιό σας κάντε κλικ στο λογότυπο του Πανεπιστημίου στο πάνω αριστερό μέρος της Πλατφόρμας. ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ.

2. Στο πλαίσιο αναζήτησης που βρίσκεται στο πάνω αριστερό μέρος της σελίδας, πληκτρολογήστε μια λέξη από τον τίτλο του μαθήματος που αναζητάτε (ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝΟΥΣ) και κάνετε κλικ στο εικονίδιο της Αναζήτησης ή πατήστε ΕΝΤER. 

Risposta:

Πρώτα πρέπει να κάνετε ΕΓΓΡΑΦΗ στην πλατφόρμα.
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εγγράφονται στην πλατφόρμα με τον Ιδρυματικό τους Λογαριασμό, επιλέγοντας από το αριστερό μενού Εγγραφή -> ΕΓΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
Αφού εγγραφείτε θα κάνετε ΣΥΝΔΕΣΗ με τον Ιδρυματικό σας Λογαριασμό.

Risposta:

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τα στοιχεία του Ιδρυματικού σας Λογαριασμού

Μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο του λογαριασμού σας εδώ: https://mypassword.uom.gr/

  • Αν συνδεθείτε επιτυχώς, τότε αυτά είναι τα στοιχεία σας για τις Ιδρυματικές Υπηρεσίες.
  • Αν δεν συνδεθείτε επειδή δεν θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης, τότε θα ζητήσετε νέο κωδικό. Στη σελίδα https://mypassword.uom.gr/ επιλέξετε «Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου» και ξεκινήστε τη διαδικασία ανάκτησης κωδικού.

Risposta:

Αυτό συμβαίνει επειδή:

α)  Δεν πληκτρολογείτε σωστά τα στοιχεία του Ιδρυματικού σας Λογαριασμού. Για να το ελέγξετε κάντε έναν έλεγχο του Ιδρυματικού σας Λογαριασμού σας στο https://mypassword.uom.gr/.

- Αν συνδέεστε επιτυχώς, τότε ελέγξτε το β) παρακάτω.

- Αν δεν συνδέεστε τότε πληκτρολογείτε λάθος το password του Ιδρυματικού σας Λογαριασμού. Για να το αλλάξετε, πηγαίνετε στη σελίδα https://mypassword.uom.gr/ επιλέξετε «Έχω ξεχάσει τον κωδικό μου» και ξεκινήστε τη διαδικασία ανάκτησης κωδικού.

β)  Ενεργοποιήσατε πρόσφατα τον Ιδρυματικό σας λογαριασμό. Προσπαθήστε να εγγραφείτε αφού έχουν περάσει 6 ώρες από την ενεργοποίηση.

Risposta:

Σύνδεση στην πλατφόρμα -> Αριστερό μενού -> Επιλογές χρήστη -> Το προφίλ μου και κλικ στο κουμπί Αλλαγή.

Risposta:

Αρχικά βεβαιωθείτε ότι έχετε ψάξει καλά (δείτε σχετική ερώτηση/απάντηση).

Πάντως δεν έχουν δημιουργηθεί από τυς διδάσκοντες όλα τα μαθήματα που έχετε δηλώσει στο Students Web στην πλατφόρμα eClass. Αν δεν το βρίσκετε επικοινωνήστε με τον καθηγητή του μαθήματος.

Risposta:

Η αίτησή σας απορρίφθηκε επειδή εκμεταλλευτήκατε το άνοιγμα των αιτήσεων εγγραφής για τους Καθηγητές και επιλέξατε εγγραφή ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ. Πρέπει να εγγραφείτε ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ.

Risposta:

Θα περιμένετε να λάβετε μήνυμα απόρριψης της αίτησης. Στη συνέχεια θα εγγραφείτε ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΣ

Risposta:

Αρχικά θα πρέπει να εγγραφείτε στην Πλατφόρμα. Επιλέξτε από το αριστερό μενού Εγγραφή -> Εκπαιδευτή -> Πιστοποίηση μέσω του Ιδρυματικού Λογαριασμού (URegister). Στη συνέχεια πληκτρολογήστε τα στοιχεία του Ιδρυματικού σας Λογαριασμού. Αφού σας έρθει e-mail επιβεβαίωσης θα μπορείτε να συνδεθείτε στην πλατφόρμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε κάποιες περιόδους οι εγγραφές είναι ΚΛΕΙΣΤΕΣ. Στην περίπτωση αυτή θα στείλετε το αίτημα εγγραφής στο eclass@uom.edu.gr αναφέροντας την ιδιότητά σας, το Τμήμα σας και όποιες άλλες πληροφορίες θεωρείτε σημαντικές.

Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή σας μπορείτε να προσωρήσετε με τη δημιουργία μαθημάτων.

Συμβουλευτείτε το διαθέσιμα εγχειρίδια χρήσης της πλατφόρμας.

Risposta:

Αφού συνδεθείτε θα επιλέξετε από το μενού αριστερά Επιλογές χρήστη --> Το προφίλ μου και μετά το κουμπί Αλλαγή. Στο πεδίο Κατηγορία κάντε κλικ στο "+" και επιλέξτε το Τμήμα σας. Στη συνέχεια διαγράψτε την γενική κατηγορία Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κάνοντας κλικ στο "x". Κάντε κλικ στο Υποβολή για να αποθηεκυτούν οι αλλαγές.

Risposta:

Αυτό σημαίνει ότι το μάθημα είναι κλειστό και πρόσβαση έχουν μόνο όσοι βρίσκονται στη Λίστα Χρηστών του μαθήματος. Σε κάποια κλειστά μαθήματα ο καθηγητής επιτρέπει την υποβολή αίτησης εγγραφής (αν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο του τίτλου θα ανοίξει η φόρμα της αίτησης). Σε άλλα δεν το επιτρέπει και θα πρέπει να του στείλετε email για να σας εγγράψει στο μάθημα.

Risposta:

Αυτό συμβαίνει επειδή σε ορισμένα κλειστά μαθήματα ο καθηγητής επιτρέπει την υποβολή αίτησης εγγραφής (αν κάνετε κλικ στον σύνδεσμο του τίτλου θα ανοίξει η φόρμα της αίτησης). Σε άλλα δεν το επιτρέπει και θα πρέπει να του στείλετε email για να σας εγγράψει ο ίδιος στο μάθημα.

Επίσης δεν έχουν δημιουργηθεί όλα τα μαθήματα ενός Προγράμματος Σπουδών στην πλατφόρμα. Θα πρέπει να περιμένετε ή να ρωτήσετε τον καθηγητή.

Risposta: